Fout in inkoopsysteem

Meldingen van fouten.

ModeratorsCOLON MiladyP, Geer

Drkiller
Newbee
BerichtenCOLON 3
GeregistreerdCOLON 15 Jul 2010, 16:27

Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Drkiller » 15 Feb 2011, 14:42

Beste Martin,

Zelf heb ik in de afgelopen tijd mijn inkopen bij gehouden aan de verkopen van mijn winkels in excel...

De verkoopcijfers van vorige ronden worden in een Excel bestand gezet en automatisch berekend per groothandel wat er moet worden ingekocht. Op het moment als ik de groothandel inkoop van mijn fabriek is er niks aan de hand, de producten staan netjes in de groothandel en staan klaar om via de adviseur automatisch ingekocht te gaan worden. (Excel geeft mij duidelijk aan hoeveel er verkocht zijn en dus hoeveel er nog moeten worden ingekocht om de voorraad weer 60.000 te krijgen)

Nadat de inkopen van fabriek naar groothandel hebben plaats gevonden is het tijd om de winkels met 1 klik in te kopen, dit doet hij netjes, alleen op het moment dat hij is uit gerateld om alles in te kopen, krijg ik een melding dat niet al me winkels voldoende zijn ingekocht!

Nu gebruik ik dit systeem voor een week en kom ik nu al tot de conclusie dat er iets niet goed gaat bij het inkopen van de producten... vorige ronde heb ik gekeken of het niet aan het Excel-Document van mij lag, maar dat was niet het geval... Dit betekent dat ik dus daadwerkelijk de aantal verkoopcijfers per winkel duidelijk op zicht heb, deze worden automatisch opgeteld doordat mijn 162 winkels zijn gekoppeld aan 14 groothandels ofwel iedere 12 winkels hebben 1 groothandel als directe verbinding.

Mijn vraag is of er eens gekeken kan worden naar het inkoopsysteem want naar mijn mening zitten er fouten in het verkoop of inkoopsysteem van MegaTycoon.

Mochten er diepere vragen hierover zijn is dit mogelijk mij hiervoor aan te spreken... Voor de rest zou ik ook mensen erop willen attenderen de verkoopcijfers en inkoopcijfers in acht te nemen zodat gezien kan worden of het probleem eventueel zichzelf ook voortdoet bij jullie...


Groetjes,

Drkiller
ps. Martin het is mogelijk de excel-lijst van mij te verkrijgen

tippie
Lid
BerichtenCOLON 499
GeregistreerdCOLON 17 Apr 2006, 21:28

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor tippie » 15 Feb 2011, 17:26

Er zal toch iets fout zijn in je excel bestandje hoor...

Gebruik deze website eens: http://mthelper.gekrabbel.be/

Daar kopieer je de lijst in die je IM geeft als je handmatig inkoopt. Dan krijg je de exacte aantallen die je in je GH's moet inkopen.
Tippie - Niveau 1 - BM Heerenveen seizoen 19/20/21/37/39/4../59/63/67 - MT+ in 78 ronden - InvisableMasterminds => record MT+

Aldtsjerkbv
Lid
BerichtenCOLON 529
GeregistreerdCOLON 18 Jan 2009, 20:13

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Aldtsjerkbv » 15 Feb 2011, 22:40

Precies gebruik de site die tippie aangeeft en je hebt geen problemen ;)
AldtsjerkBV (Peter) | Assen | MT+ | CCB CA
BM: 6 seizoenen
Loco: 8 seizoeen
BD: 11 seizoenen
GD: 12 seizonen
WHC: 1 seizoen

Drkiller
Newbee
BerichtenCOLON 3
GeregistreerdCOLON 15 Jul 2010, 16:27

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Drkiller » 15 Feb 2011, 23:11

Dank hiervoor,

Echter zit ik nog wel met de vraag van okee... maar me excel doc klopt vrijwel... dus betekent dat er toch nog een klein foutje zit tussen de verkoopcijfers en inkoopcijfers... toch?

Groetjes,

Drkiller

Gebruikers-avatar
MiladyP
Werkgroep
BerichtenCOLON 1763
GeregistreerdCOLON 11 Mei 2005, 00:41

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor MiladyP » 16 Feb 2011, 01:27

Stuur de sheet maar op naar de mailbox, ik kijk er deze week wel even na... oke?

Gr Patricia
MiladyP - Assen - Chief CrimeClanBang - N1 - MT+

Aldtsjerkbv
Lid
BerichtenCOLON 529
GeregistreerdCOLON 18 Jan 2009, 20:13

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Aldtsjerkbv » 16 Feb 2011, 09:47

MiladyP schreefColonStuur de sheet maar op naar de mailbox, ik kijk er deze week wel even na... oke?

Gr Patricia


Je weet dat excel naar Ton moet hea ^^ :lol:
AldtsjerkBV (Peter) | Assen | MT+ | CCB CA
BM: 6 seizoenen
Loco: 8 seizoeen
BD: 11 seizoenen
GD: 12 seizonen
WHC: 1 seizoen

Gebruikers-avatar
MiladyP
Werkgroep
BerichtenCOLON 1763
GeregistreerdCOLON 11 Mei 2005, 00:41

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor MiladyP » 16 Feb 2011, 13:08

zeg.... ik kan ook van alles zelf hoor :lol: 8)
MiladyP - Assen - Chief CrimeClanBang - N1 - MT+

Aldtsjerkbv
Lid
BerichtenCOLON 529
GeregistreerdCOLON 18 Jan 2009, 20:13

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Aldtsjerkbv » 16 Feb 2011, 17:52

MiladyP schreefColonzeg.... ik kan ook van alles zelf hoor :lol: 8)


:D Ja maar sommige dingen moet je aan DE expert overlaten :lol:
AldtsjerkBV (Peter) | Assen | MT+ | CCB CA
BM: 6 seizoenen
Loco: 8 seizoeen
BD: 11 seizoenen
GD: 12 seizonen
WHC: 1 seizoen

Theezakje
Lid
BerichtenCOLON 429
GeregistreerdCOLON 19 Mrt 2010, 22:32

Re: Fout in inkoopsysteem

Berichtdoor Theezakje » 17 Feb 2011, 22:00

Drkiller,
Je mag ook je sheet naar mij PM-en, ik werk dagelijks met Excel en zal hem vrij snel kunnen checken denk ik.
Voorlopig mijn laatste bezoek.
Misschien kom ik terug als er daadwerkelijk actie wordt ondernomen.