R&D punten omzetten

Verzoeken omtrent verbeteringen en uitbreiding.

Moderator: MiladyP

Siempieunderground
Lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 31 jul 2005 11:26
Locatie: Limmen, Noord-Holland
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Siempieunderground » 17 dec 2010 19:12

Misschien vinden jullie het wel echt een stom idee :P Ik vind het echter wel weer een leuk idee. Dat R&D staat er nu ook een beetje stom te wezen. Als je je bedrijf ontwikkelt en dingen onderzoekt gaat de kwaliteit toch omhoog? Of je kunt er iig voor zorgen dat de kwaliteit omhoog gaat. Ik zou het dus alleen maar logisch vinden als R&D een functie kreeg, zoals bijvoorbeeld het verhogen van de kwaliteit.

Aldtsjerkbv
Lid
Berichten: 529
Lid geworden op: 18 jan 2009 20:13

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Aldtsjerkbv » 17 dec 2010 20:05

Siempieunderground schreef:Misschien vinden jullie het wel echt een stom idee :P Ik vind het echter wel weer een leuk idee. Dat R&D staat er nu ook een beetje stom te wezen. Als je je bedrijf ontwikkelt en dingen onderzoekt gaat de kwaliteit toch omhoog? Of je kunt er iig voor zorgen dat de kwaliteit omhoog gaat. Ik zou het dus alleen maar logisch vinden als R&D een functie kreeg, zoals bijvoorbeeld het verhogen van de kwaliteit.


Zoals Patricia al aangeeft heb je daar de verbouwingen al voor.......

Snap best dat jullie wat meer met R&D willen, maar dit lijkt me geen optie...
AldtsjerkBV (Peter) | Assen | MT+ | CCB CA
BM: 6 seizoenen
Loco: 8 seizoeen
BD: 11 seizoenen
GD: 12 seizonen
WHC: 1 seizoen

Theezakje
Lid
Berichten: 429
Lid geworden op: 19 mar 2010 22:32

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Theezakje » 17 dec 2010 21:03

MiladyP schreef:Kan wel aan mij liggen, dat ik het niet snap. Maar ik zie hier een logica...

De logica is dat je een betere basis hebt, upgrades moet je elke update uitvoeren om hetzelfde niveau te behouden, d.m.v. deze manier hoef je het maar een keer uit te voeren.

On-Topic ben ik tegen, in RL is op een gegeven moment een product gewoon uitontwikkeld, zijn alle takken geoptimaliseerd en kun je niks anders doen dan differentieren. Dit gebeurt dan niet uit dezelfde R&D lijn, maar daarvoor wordt een nieuwe R&D lijn opgezet. Daarbij komt, dat als je nieuwe R&D opzet, je ook nieuwe producten zou moeten verkopen,iets wat in MT niet voor de hand liggend is.
Als het argument is, het R&D ligt daar maar een beetje stom te wezen, zou ik zeggen: investeer in een andere R&D-lijn.
Voorlopig mijn laatste bezoek.
Misschien kom ik terug als er daadwerkelijk actie wordt ondernomen.

Gebruikersavatar
MiladyP
Werkgroep
Berichten: 1763
Lid geworden op: 11 mei 2005 00:41
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor MiladyP » 19 dec 2010 04:16

En na het eerste stuk (dat logica deel) van de bovenstaande reactie, snap ik er nog veel minder van.... sorry Stef.

Willen jullie nu, dat als je zeg maar dubbel R&D heb voor iets, dat je dan dubbele kwal krijgt? Of kan ik behaalde OVERSCHOT R&D overzetten naar een andere sector? Of alleen maar naar andere delen delen BINNEN dezelfde sector? Of geeft overschot R&D in een andere sector juist een kwal voordeel???

BACARDIMAN.... AUB leg nu eens uit wat je bedoeld met jouw post AUB!!!!!

Geloof, dat niemand het echt snapt. Wat ik zie, leest iedereen de post anders...

Lastig.
MiladyP - Assen - Chief CrimeClanBang - N1 - MT+

tippie
Lid
Berichten: 499
Lid geworden op: 17 apr 2006 21:28
Locatie: Mol, Noord-België
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor tippie » 19 dec 2010 12:56

MiladyP schreef:BACARDIMAN.... AUB leg nu eens uit wat je bedoeld met jouw post AUB!!!!!

Geloof, dat niemand het echt snapt. Wat ik zie, leest iedereen de post anders...

Lastig.


Domme reactie! En dat moet dan het bestuur van MT zijn... :roll:
Tippie - Niveau 1 - BM Heerenveen seizoen 19/20/21/37/39/4../59/63/67 - MT+ in 78 ronden - InvisableMasterminds => record MT+

Gebruikersavatar
Lynx
Lid
Berichten: 226
Lid geworden op: 21 aug 2005 14:03
Locatie: In een huis...
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Lynx » 19 dec 2010 17:57

tippie schreef:
MiladyP schreef:BACARDIMAN.... AUB leg nu eens uit wat je bedoeld met jouw post AUB!!!!!

Geloof, dat niemand het echt snapt. Wat ik zie, leest iedereen de post anders...

Lastig.


Domme reactie! En dat moet dan het bestuur van MT zijn... :roll:


De beste stuirlui staan aan wal...
Beheerder Waarden en Normen

Siempieunderground
Lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 31 jul 2005 11:26
Locatie: Limmen, Noord-Holland
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Siempieunderground » 19 dec 2010 20:09

Theezakje schreef:On-Topic ben ik tegen, in RL is op een gegeven moment een product gewoon uitontwikkeld, zijn alle takken geoptimaliseerd en kun je niks anders doen dan differentieren. Dit gebeurt dan niet uit dezelfde R&D lijn, maar daarvoor wordt een nieuwe R&D lijn opgezet. Daarbij komt, dat als je nieuwe R&D opzet, je ook nieuwe producten zou moeten verkopen,iets wat in MT niet voor de hand liggend is.
Als het argument is, het R&D ligt daar maar een beetje stom te wezen, zou ik zeggen: investeer in een andere R&D-lijn.

Ik weet wat je bedoelt, maar je kunt in MT maar 1 R&D-lijn voor een sector opzetten en daar moet je al alles mee doen. Je kunt niet differentiëren, je kunt geen andere R&D-lijn opzetten, je kunt geen andere producten verkopen. Dus waarom zou je de R&D algemeen houden (wat er nu dus is, R&D = een hele sector) i.p.v. interactief en noodzakelijk om de kwaliteit van je winkels hoog te houden?
Nu is R&D niks. Je laat het lopen, zet het uit en je kunt alles doen wat je wilt.
Met dit idee is R&D wat. Je hebt het nodig, anders verouderd je bedrijf en gaat je kwaliteit omlaag. Het idee is niet perfect, maar imo al wel beter dan wat er nu is.

bacardiman
Lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 jul 2009 15:21

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor bacardiman » 22 dec 2010 08:37

Wat ik bedoel met extra overtollige R&D punten om ze on te zetten in kwaliteit naar je winkels,GH's, fabs of levs geldt natuurlijk voor de R&D punten die je hebt in het desbetreffend product.

Om een voorbeeld te geven neem ik computer zaak.
Voor winkel heb je 15 R&D nodig
Voor GH heb je 35 R&D nodig
Voor fab heb je 59 R&D nodig.

Stel ik heb 79 R&D dan kan ik de 20 overtollige R&D punten (79-59) gebruiken om de kwaliteit van mijn winkel, GH of fab te verbeteren alleen die met computerzaak te maken hebben niet voor bijvoorbeeld gameshops.
Dan hoef je niet altijd de optie bedrijf verbeteren te gebruiken (die soms best duur is) of kun je ze beide gebruiken om zo extra snel hogere kwaliteit te krijgen.
Wel moet je dan als eis stellen dat je een maximaal aantal punten (laten we zeggen 5 ofzo) per ronde kunt converteren. Tenslotte kun je met R&D maar maximaal 3 overtollige punten per ronde extra krijgen.

Voor leveranciers geldt dit dan ook, voorbeeld hout.
Daar heb je 30 R&D punten voor om een lev neer te zetten en als je dan 3 R&D punten per ronde erbij krijgt kun je elke ronde dus de kwaliteit met 3 laten toenemen + eventuele toename van bedrijf verbeteren.

Gebruikersavatar
MiladyP
Werkgroep
Berichten: 1763
Lid geworden op: 11 mei 2005 00:41
Contacteer:

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor MiladyP » 23 dec 2010 01:21

Bedankt voor de uitleg, bacardiman, deze uitwerking maakt het voor mij stukken duidelijker wat jouw idee is.

Nog een paar vraagjes:

In jouw voorbeeld, heb ik heb dus 20 punten R&D over bij de R&D van winkel/GH/fabs en 30 punten 'over' bij de levs.

Waar kan ik deze punten naar verdelen?

Die punten van de levs:
- heb je die extra boven de 30 die je nodig hebt voor de levs, of praat je over die 30 die je nodig hebt om een lev te bouwen?
- Kan ik deze alleen gebruiken om de betreffende lev te verbeteren of ook voor winkels/GH fabs?

Ergo bij de punten van de winkels/gh/fabs:
- die 20 punten van de winkels/GH/fabs, kan ik die alleen inzetten voor de winkels/GH/fabs of ook bij de levs?


Verder: Je zegt, dat je van het overschot bij winkels/gh/fabs, 5 punten per ronde kunt converteren en bij het overschot van de punten van de levs 3 per ronde.

Hoeveel punten krijgen, in jouw voorbeeld, mijn winkel/GH/fab/levs extra door dit overschot te converteren? (geen onbelangrijke vraag lijkt mij :P )

.
MiladyP - Assen - Chief CrimeClanBang - N1 - MT+

bacardiman
Lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 jul 2009 15:21

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor bacardiman » 23 dec 2010 15:07

In mijn voorbeeld heb ik het over computerzaak branche.
Dat houdt in dat de 20 R&D punten die over zijn bij elke computer winkel, elke computer GH en elke computer fabriek (Basis PC, Medium PC, Top PC, Printer, Webcam, TFT 15inch enTFT 17inch) kunnen worden gebruikt. Deze punten kunnen niet gebruikt worden voor leveranciers.

De punten van de leveranciers geldt dat als je 50 hout R&D hebt (je hebt er maar 30 nodig) je 20 hout R&D over hebt en dus de 20 R&D punten van hout alleen kunt gebruiken voor hout leverancier.
Door een maximum van R&D punten te stellen wat je kunt converteren per rondehoop ik zo te voorkomen dat mensen alleen maar researchen en dan als ze 50 punten over hebben dit dan in 1x in hun winkel, GH, Fabriek of leverancier stoppen. Nu ik het zo bekijk is dit eigenlijk helemaal niet erg van elke vrijdag verlies je toch 5% en per ronde kun je toch maar 3 punten erbij krijgen dus op de lange termijn zijn je punten dus op (geen overtallige punten meer) en kun je alleen nog de overtollige punten omzetten (3 per ronde bij max R&D).

bacardiman
Lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 jul 2009 15:21

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor bacardiman » 23 dec 2010 15:13

Oh ja wat ik vergeten te vermelden was is dat elk R&D punt wat je wil converteren in kwaliteit voor je winkel, GH, fabriek of leverancier een kwaliteits verbetering van 1 geeft.

Dus als je hout R&D 50 is, kun je dus 20 hout R&D punten omzetten om van 1 hout leverancier de kwaliteit te verbeteren (bijvoorbeeld van 420 naar 440).

Gebruikersavatar
Rocket
Lid
Berichten: 267
Lid geworden op: 10 sep 2004 22:57
Locatie: Amsterdam

Re: R&D punten omzetten

Berichtdoor Rocket » 24 dec 2010 11:50

Gezien dit citaat denk ik van niet :)

Dan hoef je niet altijd de optie bedrijf verbeteren te gebruiken (die soms best duur is)...

En als je je BMfab voor 500.000 een extra punt kan geven per ronde.. is dat toch iets goedkoper, dan de huidige prijzen die ik wel eens langs zie komen (Al zet drie punten per week niet heel veel zoden aan de dijk, gezien de 5%correctie).

Wat ik nog steeds niet helder krijg is wat het feitelijk toevoegt. Want feitelijk is het verbeteren van je bedrijven er al (alleen is het soms te duur, of niet snel genoeg; althans dat is het gevoel wat blijft hangen..).
Rocket - Amsterdam - Niveau 1 - Wethouder Communicatie