Belastingen

Verzoeken omtrent verbeteringen en uitbreiding.

ModeratorsCOLON MiladyP, Geer

Dan_Inc
Newbee
BerichtenCOLON 2
GeregistreerdCOLON 15 Mei 2007, 10:47

Belastingen

Berichtdoor Dan_Inc » 06 Dec 2010, 16:29

Ongetwijfeld al eens eerder besproken, maar is het misschien een idee om alle belasting die wordt betaald naar de stad te laten gaan?

Nu verdwijnt er een over groot gedeelte in de "zwarte MT pot". Niet dat dat een ramp is, maar denk dat het spel leuker kan worden door alles wel naar de stad te laten gaan.

Door de belastingen volledig naar de stad te laten gaan moet je wel wat aanpassingen doen. De voorzieningen moeten andere kosten krijgen. Hoger, om nog enige realiteitsverhouding te hebben. Gebouwen duurder, etc.

Waarom ik denk dat dit een goed idee is, is omdat ik denk dat hierdoor de politiek weer veel belangrijker wordt. Als er nu een hoger vermorgensbelasting wordt geheven dan merkt de stad hier niks van door het maximum wat er binnen komt. Stel dat alle belastingen naar de stad gaan dan wel.
Maar de bealstingen verhogen, daar is natuurlijk lang het niet iedereen mee eens. Voor de steden wordt het zoeken naar de juiste beleving tussen belastinginkomsten en de belastingbetalers toch tevreden houden. In de ene stad zal je zien dat er veel bealsting wordt geheven en dat er elk seizoen 2 of meer evenementen worden binnengehaald, andere steden zullen zo min mogelijk vragen en misschien geen evenementen doen. Als BM kan je dan minder beginnen zonder de je achterban, want deze heb je nodig om je voorstellen er doorheen te krijgen en zo wordt de discussie binnen de politieke partijen ook weer belangrijker.
Wellicht is het daarbij handig om de verhuis optie te verruimen. 1 keer per seizoen of 1 keer per 2 seizoenen, of... of... noem maar wat. Hierdoor wordt het voor de politiek belangrijk om met de inwoners van de stad bezig te blijven omdat als ze dat niet doen, dan zou een ondernemer wel eens kunnen besluiten om naar een andere stad te gaan. Ik denk dat de 2 keer dat het nu kan er voor zorgt dat nagenoeg niemand zal verhuizen omdat je maar zoveel keer kan en dan houdt het simpelweg op.

Ben benieuwd naar de ideeen van jullie.

Groet,
Danny (Snukkels)

tippie
Lid
BerichtenCOLON 499
GeregistreerdCOLON 17 Apr 2006, 21:28

Re: Belastingen

Berichtdoor tippie » 06 Dec 2010, 19:40

Dit hoort bij het "Masterplan" om de financien in MT anders te gaan regelen... (Realiseerbaar tegen 2095)
Tippie - Niveau 1 - BM Heerenveen seizoen 19/20/21/37/39/4../59/63/67 - MT+ in 78 ronden - InvisableMasterminds => record MT+