Vragen over GH

ModeratorCOLON MBC

Dr. Bibber
Lid
BerichtenCOLON 13
GeregistreerdCOLON 23 Apr 2009, 15:51

Vragen over GH

Berichtdoor Dr. Bibber » 25 Jun 2009, 20:51

Ik heb net mijn eerste GH voor cafe gebouwd. Ik heb zelf 35 cafe's die ik wil gaan bevoorraden. Ik kan per schap maar 240.000 inkopen. Dat is maar voor 4 winkels.

-Betekent dit dat ik 9 groothandels moet bouwen?
-Kan ik de groothandels uitbreiden (zo ja, hoe?)
-Ik kan nu alleen maar inkopen bij MT fabrieken. Deze kwaliteit is erg laag. Waarom kan ik geen hogere kwaliteit inkopen?
-Moet ik een prijs instellen bij mijn groothandels als ik toch alles zelf afneem?
-Iemand nog andere tips met betrekking tot de groothandel?

Dr. Bibber
Lid
BerichtenCOLON 13
GeregistreerdCOLON 23 Apr 2009, 15:51

Berichtdoor Dr. Bibber » 25 Jun 2009, 21:12

Ik kan inderdaad bij mijn eigen GH inkopen, maar waar moeten de GH's weer inkopen? Want juist de kwaliteit die mijn GH inkoopt is erg laag. En maakt het nog uit of ik er 1 cent van maak of 100 euro?

MageMelvin
Lid
BerichtenCOLON 94
GeregistreerdCOLON 27 Apr 2009, 17:21

Berichtdoor MageMelvin » 25 Jun 2009, 21:33

Nee dat maak niet uit, maar ik zou ze wel dichtgooien zodat niemand bij je inkoopt. Maar als je je GH 2 etages hoger maakt kan je 720.000 inkopen per GH
Melange - HK Maastricht - Niveau 1 - PP VIR - Clan CCB (BM S50) (LBM S43 S45 S48 S49)(WHE S44 S45 S46) (GD S46 S47 S48 S49)

Dr. Bibber
Lid
BerichtenCOLON 13
GeregistreerdCOLON 23 Apr 2009, 15:51

Berichtdoor Dr. Bibber » 25 Jun 2009, 21:38

Oke, en moet ik mijn GH's ook elke ronde upgraden zodat de kwaliteit beter wordt? En kan ik mijn inkoopmanager ook mijn groothandels laten inkopen of moet dit handmatig?

Gebruikers-avatar
MiladyP
Werkgroep
BerichtenCOLON 1763
GeregistreerdCOLON 11 Mei 2005, 00:41

Berichtdoor MiladyP » 25 Jun 2009, 22:31

minimum prijs is 0.10 cent. Daaronder kun je niet bij jezelf inkopen.
MiladyP - Assen - Chief CrimeClanBang - N1 - MT+

Patrick258
Lid
BerichtenCOLON 31
GeregistreerdCOLON 26 Mrt 2005, 23:10

Berichtdoor Patrick258 » 25 Jun 2009, 23:58

Je groothandel moet je inderdaad handmatig inkopen.

De kwaliteit van je Gh gaat alleen omhoog als je hem een upgrade geeft. Het gaat dus niet net als bij de winkels automatisch door reclame te maken.

De kwaliteit van je personeel is in je GH niet belangrijk. Zet er dus de goedkoopste krachten in. Let er wel op dat je voldoende personeel hebt.
Pettie - Rotterdam - niveau 1 - MT+

Siempieunderground
Lid
BerichtenCOLON 497
GeregistreerdCOLON 31 Jul 2005, 11:26

Berichtdoor Siempieunderground » 26 Jun 2009, 13:19

Je moet je GH altijd uitbouwen, zodat je 12 winkels kunt bevoorraden. Ook moet je de prijs op 10 cent zetten, omdat dat het minimum is en je met 100 euro weliswaar leuke stats krijgt, maar je ook 1000x meer belasting betaalt :P

Gycixi0n
Lid
BerichtenCOLON 73
GeregistreerdCOLON 15 Jun 2005, 06:05

Berichtdoor Gycixi0n » 26 Jun 2009, 15:55

Siempieunderground schreefColonJe moet je GH altijd uitbouwen, zodat je 12 winkels kunt bevoorraden. Ook moet je de prijs op 10 cent zetten, omdat dat het minimum is en je met 100 euro weliswaar leuke stats krijgt, maar je ook 1000x meer belasting betaalt :P


waar baseer je dat op ?
Als ik mijn GH's op 10 cent neer knal blijft het vermogen van de voorraden in de winkels identiek aan de eigenlijke waarde.
Dus voor VB hoef je het in mijn optiek niet te doen.

of mis ik een belasting ?
dex - HV - N6 ~ rommel maar wat aan :P
[i]laatste update 03/01/2011[/i]

MageMelvin
Lid
BerichtenCOLON 94
GeregistreerdCOLON 27 Apr 2009, 17:21

Berichtdoor MageMelvin » 26 Jun 2009, 17:19

Siempieunderground schreefColonOok moet je de prijs op 10 cent zetten, omdat dat het minimum is en je met 100 euro weliswaar leuke stats krijgt, maar je ook 1000x meer belasting betaalt :P


Is dat zo? Want ik koop alleen bij me eigen GH in en verder niemand. Dus als ik hem op 10 cent zet betaal ik minder belasting?
Melange - HK Maastricht - Niveau 1 - PP VIR - Clan CCB (BM S50) (LBM S43 S45 S48 S49)(WHE S44 S45 S46) (GD S46 S47 S48 S49)

Siempieunderground
Lid
BerichtenCOLON 497
GeregistreerdCOLON 31 Jul 2005, 11:26

Berichtdoor Siempieunderground » 26 Jun 2009, 17:34

Ben ik nou gek? :lol:
't Is alweer een hele tijd geleden, maar volgens mij is het echt zo. Is er in MT omzetbelasting? Als je omzet 0.10 x 100.000 is, betaal je minder omzetbelasting dan dat je 100 x 100.000 hebt. Dat laatste ziet er wel veel vetter uit bij je bedrijfsinformatie en volgens mij ging je ondernemersstatus ook omhoog als je meer omzet maakt.
Het kan zijn dat ik er compleet naast zit, maar ik ga iig geen risico meer nemen :P

MageMelvin
Lid
BerichtenCOLON 94
GeregistreerdCOLON 27 Apr 2009, 17:21

Berichtdoor MageMelvin » 26 Jun 2009, 17:43

Nou dan zet ik hem wel op 0.10 cent want ik moet geld maken ff. Ik verlies beetje geld de laaste tijd. Veel geinvesteerd en moet ff op de resultaten daarvan wachten ;)
Melange - HK Maastricht - Niveau 1 - PP VIR - Clan CCB (BM S50) (LBM S43 S45 S48 S49)(WHE S44 S45 S46) (GD S46 S47 S48 S49)

Dr. Bibber
Lid
BerichtenCOLON 13
GeregistreerdCOLON 23 Apr 2009, 15:51

Berichtdoor Dr. Bibber » 26 Jun 2009, 21:54

En wat is het nou? Instellen op 10 cent dus?

Ik heb nu 4 groothandels die elk 12 winkels bevoorraden. Ik heb nu 47 winkels dus heb van elk product nog 60.000 over. Kan ik die aan andere spelers verkopen? Met andere woorden: Gaan mijn eigen winkels voor de andere winkels als ik instel dat iedereen bij mij kan kopen?

tippie
Lid
BerichtenCOLON 499
GeregistreerdCOLON 17 Apr 2006, 21:28

Berichtdoor tippie » 27 Jun 2009, 11:18

Siempieunderground schreefColonBen ik nou gek? :lol:
't Is alweer een hele tijd geleden, maar volgens mij is het echt zo. Is er in MT omzetbelasting? Als je omzet 0.10 x 100.000 is, betaal je minder omzetbelasting dan dat je 100 x 100.000 hebt. Dat laatste ziet er wel veel vetter uit bij je bedrijfsinformatie en volgens mij ging je ondernemersstatus ook omhoog als je meer omzet maakt.
Het kan zijn dat ik er compleet naast zit, maar ik ga iig geen risico meer nemen :P


Er is geen "omzetsbelasting" in MT.. Het maakt geen enkel verschil wat je omzet is.. Het kan enkel nog leuk zijn om 1st te staan in de omzet tabel van je stad..
In je financieel overzicht verandert er niks..

Bij inkomsten heb je "omzet winkel" en "omzet groothandel"
Bij uitgaven heb je "Inkopen winkelvoorraad" en "inkopen groothandel"

En "omzet groothandel" is gelijk aan "inkopen winkelvoorraad"

Dus je winst is: "omzet winkel" - "inkopen groothandel"


Ik heb het nog ooit mensen horen zeggen.. Maar het is een fabeltje dat hierdoor je vermogen zakt.
Tippie - Niveau 1 - BM Heerenveen seizoen 19/20/21/37/39/4../59/63/67 - MT+ in 78 ronden - InvisableMasterminds => record MT+

tippie
Lid
BerichtenCOLON 499
GeregistreerdCOLON 17 Apr 2006, 21:28

Berichtdoor tippie » 27 Jun 2009, 11:23

Dr. Bibber schreefColonEn wat is het nou? Instellen op 10 cent dus?

Ik heb nu 4 groothandels die elk 12 winkels bevoorraden. Ik heb nu 47 winkels dus heb van elk product nog 60.000 over. Kan ik die aan andere spelers verkopen? Met andere woorden: Gaan mijn eigen winkels voor de andere winkels als ik instel dat iedereen bij mij kan kopen?


Ja dat kan je doen. Dat moet je je groothandels "open" zetten. (GH klikken, onderaan=> leveren aan iedereen)
Denk er wel even aan om je prijzen dan te verhogen.. Anders maak je er verlies op ;)

Wat ik doe, en nog veel andere grote spelers is inkopen wat je juist nodig hebt.. Dus niet elke ronde alles volgooien.

http://mthelper.gekrabbel.be/

Dat is een site, waar als je de lijst in plakt van je inkoopmanager (IM => Inkopen nu laten uitvoeren) die berekend hoeveel van elk product je in je GH's moet inkopen.

Belangrijk voordeel: Je GH's zijn leeg tijdens de update. Je loopt dus niet de kans dat ze met een ramkraak leeg gehaald worden. Op deze manier kan je dus ook al de beveiliging van je groothandels halen ;)
Tippie - Niveau 1 - BM Heerenveen seizoen 19/20/21/37/39/4../59/63/67 - MT+ in 78 ronden - InvisableMasterminds => record MT+

Gycixi0n
Lid
BerichtenCOLON 73
GeregistreerdCOLON 15 Jun 2005, 06:05

Berichtdoor Gycixi0n » 27 Jun 2009, 22:53

En de kwaliteit is iedere ronde een stukje hoger, mits je iedere ronde je GH upgrade en je hebt geen last van 5% correctie op de vrijdag over de producten die nog in je GH liggen (wat de kwaliteit van je producten ook weer wat onderuit haalt).

Ennuh enigste vormen van belasting die de speler betaald zijn MB, OZB en VB.
Verder word er door de spelers geen belasting afgedragen :)
Tenzij je rondecorrectie als belasting wilt zien :P
dex - HV - N6 ~ rommel maar wat aan :P
[i]laatste update 03/01/2011[/i]