Ideeën

Hier aub alle tips en verzoekjes plaatsen omtrent verbeteringen en suggesties voor de site.

Moderator: MBC

JerLau
Newbee
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jul 2017 20:02

Ideeën

Berichtdoor JerLau » 13 jul 2017 12:21

Hallo,

Na een lange stilte op het forum, geen idee of iemand dit ook nog leest, probeer ik maar eens met wat ideeën te komen.

Immers verlaten spelers het spel omdat de lol er op een bepaald moment van af is. Dat komt vooral omdat er geen veranderingen meer komen. Misschien tijd om het spel wat schwung te geven.

- Goededoelen
Misschien is het een idee om een functie in te bouwen met Goededoelen? Wat is dan de bedoeling? Ondernemers kunnen geld steken in een goed doel. Dat goede doel zou de happy factor of gezondheid in een stad kunnen bevorderen. Bijvoorbeeld een goed doel ter bevordering van gezonde voeding of een goed doel welke stadsfeesten organiseert. De functie zou dan dusdanig kunnen worden ingebouwd dat de effecten op de factoren groter of kleiner worden naarmate er meer of minder in de goededoelen kas wordt gestort door ondernemers.

Nutsvoorzieningen
Om een extra dimensie aan het spel te geven kan er voor gekozen worden om een nieuwe tak in te bouwen; nutsvoorzieningen. Bedrijven, groothandels, fabrieken en steden hebben elektriciteit, gas en water nodig. Als je in de R&D kunt groeien tot bepaalde nutsvoorzieningen kan daarnaast door spelers een keuze worden gemaakt, net als in real life, waar ze diensten afnemen. In beginsel kunnen de steden, zoals dat nu gaat, de nuts in beheer hebben. Alleen zijn dit nu kostenposten. In werkelijkheid zijn nutsvoorzieningen echter winstmodellen ipv kostenposten.

Nieuwe winkelsoorten; food/non-food
Met nieuwe winkelsoorten als Restaurant's/Wereldkeuken/Wok's of supermarkten op food gebied en Kiosken of Garages op non-food gebied kan het spel verder worden uitgebreid. Daarnaast kunnen de garages weer een extra dimensie geven aan de autobranche in het spel.

Zomaar wat ideeën om het spel weer schwung te geven en oude spelers terug te laten komen om de functies te onderzoeken en nieuwe spelers aan te trekken.